4.6 / 5
5 reviews

Historie Van der Putten & Dunweg

In 1980 ontmoetten Maarten van der Putten en Wim van der Pijl, eigenaar van Dunweg, elkaar bij het inleveren van een advertentie bij het Witte Weekblad. Er was direct een klik. Het was tevens het jaar dat Wim van der Pijl zijn nieuwe onderkomen aan de Achterweg in Hoofddorp opende.

De bouw van het Dunweg pand aan de Achterweg is afgerond

Uitgenodigd door Wim van der Pijl, is Maarten van der Putten een kijkje gaan nemen bij Dunweg. Maarten: “Ik vond het een fraai pand  met veel mogelijkheden, alleen konden zijn lijkwagens beter. Dáár zou ons bedrijf wel iets mee kunnen…” Het zou het begin zijn van een intensieve samenwerking, al hadden de heren daar op dat moment nog geen idee van.

Nieuwe volgauto’s
Anderhalf jaar later had Maarten van der Putten voor Wim van der Pijl bemiddeld bij de aankoop van drie volgauto’s en in 1986 gingen de twee naar Amerika omdat ze gehoord hadden dat daar een bijzonder model lijkwagen te koop was. Met een leuke deal kwamen Van der Putten en Van der Pijl weer terug en zo volgden nog meer gezamenlijke acties.

autos-van-der-putten

Zowel het zakelijke als het privé contact verliep zeer prettig en het was dan ook niet meer dan logisch dat een hechte vriendschap het gevolg was. Ook toen Alexander van der Pijl het stokje van zijn vader Wim had overgenomen, ging de samenwerking op dezelfde voet verder. Tót 2005.

Maarten: “Door gezondheidsproblemen en een fikse burn out, was ik gedwongen met mijn werkzaamheden te stoppen. Dit had natuurlijk consequenties voor het bedrijf Van der Putten. Dat er radicale beslissingen genomen moesten worden, was wel duidelijk, want het bedrijf verdiende gewoon een toekomst!”

Een nieuw begin

Het bedrijf dat in 1908 door eigen familie opgezet was  als stalhouderij, en waar altijd met hart en ziel aan gewerkt was, zou niet verloren gaan. Maarten van der Putten deed zijn ‘kind’, Van der Putten Uitvaartzorg, over aan Dunweg Uitvaartzorg. Op deze wijze werd het bedrijf gecontinueerd en bleef de werkgelegenheid behouden.

Alexander van der Pijl en Maarten van der Putten
alexander-en-maarten

Onze overige vestigingen