4.6 / 5
5 reviews
In rouwdoek gewikkeld

In rouwdoek gewikkeld

Een rouwdoek, ook wel wade of lijkwade genoemd, wordt steeds vaker gebruikt bij een afscheidsritueel. Zo gewikkeld in een rouwdoek, liggend op een opbaarplank, voelt de overledene voor de nabestaanden nog heel dichtbij. Hierdoor is men soms ook sneller geneigd hun dierbare nog even aan te raken. Het geeft het laatste samenzijn een fijn intiem karakter.

Ook liggend in een kist wordt wel gebruik gemaakt van een rouwdoek, maar het is vooral de opbaarplank waarmee het optimale effect van de wikkeling tot uiting komt.

Natuurbegraafplaats Geestmerloo

In rouwdoek gewikkeld op Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Ritueel

Soms wordt een heel ritueel gecreëerd rondom het wikkelen in een doek (al is het vouwen van een rouwdoek op zich al een ritueel).

Zo kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden om de wade in de dagen voor de uitvaart, elke dag een stukje verder om uw dierbare te sluiten. Ook voor kinderen is dit een mooie manier om zich voor te bereiden op het komende laatste afscheid. Op de dag van de uitvaart vindt dan de volledige sluiting plaats. 

Overleden in rouwdoek gewikkeld - Afscheid Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Verschillende soorten rouwdoeken

Voor meer informatie: rouwdoeken
U kunt wellicht een afspraak maken om de verschillende soorten doeken - van basic tot exclusief materiaal - van dichtbij te kunnen zien en voelen.

Wade gemaakt van prachtige stof

Onze overige vestigingen