4.6 / 5
5 reviews

Uitvaartkist

Kiest u voor een kist, dan zijn er vele mogelijkheden in kleur, vorm en materiaal. Van ingetogen en eenvoudig tot uitbundig en frivool. En met de keuze voor een ecologische kist kan zelfs rekening gehouden worden met het milieu. Tevens is het mogelijk de kist te (laten) beschilderen met een persoonlijke boodschap in tekst en/of beeld.

Uitvaartkist beschilderd

Kosten van de uitvaartkist
Belangrijk is om bij de keuze voor een uitvaartkist rekening te houden met de lengte en breedte van de overledene. Dit is bepalend voor de afmeting en daarmee prijs van de kist. De prijs kan voor nabestaanden een belangrijke afweging zijn. Uiteraard voldoet ook een eenvoudige kist aan de kwaliteitseisen die onze organisatie aan geleverde materialen en producten stelt.

Staat dit symbool vermeld, dan is de kist geschikt voor natuurbegraven.

Niet alle kisten kunnen bij een crematie gebruikt worden. Dit heeft te maken met de eisen die de crematoria stellen op het gebied van milieu en veiligheid. Wij beschikken uitsluitend over kisten, die zijn goedgekeurd voor uitvaarten die in Nederland verzorgd worden.

Dunweg beschikt over een breed assortiment kisten, klik op onderstaande afbeelding voor de collectie. Als het symbool staat vermeld is de kist geschikt voor natuurbegraven.

De ecologische uitvaartkist Onora is zeer geschikt voor natuurbegraven.

Van der Putten & Dunweg werkt samen met Fair coffins. 100% ecologische uitvaartkisten, geschikt voor crematies en (natuur)begrafenissen.

  • Hoewel meestal gekozen wordt voor een kist of mand om de overledene in op te baren, is dit niet verplicht. Men kan er ook voor kiezen om de kist geheel achterwege te laten en de overledene in doeken te wikkelen. De overledene wordt dan op een zogeheten opbaarplank gelegd.

>> Bloemen en rouwboeketten

Onze overige vestigingen