4.6 / 5
5 reviews

Uitvaartmuziek

De sfeer tijdens een uitvaart wordt voor een groot deel bepaald door de muziekkeuze. De muziek hoort bij de overledene en het leven, het brengt emoties en herinneringen naar boven. De muziek kan worden afgespeeld maar live muziek behoort ook tot de mogelijkheden.

Violiste tijdens uitvaartdienst

Tijdens een uitvaartdienst kunnen alle muziekgenres voorbijkomen: klassiek, pop, rock, dance, gospel, noem maar op. En hoewel mensen vaak voor rustige nummers kiezen, wordt hier geregeld van afgeweken.

Veelal worden tijdens een uitvaartdienst drie of vier nummer gespeeld: een nummer bij het binnenkomen en verlaten van de zaal en één of twee nummers tijdens de plechtigheid.

Als u liever meer muziek ten gehore wilt brengen, dan kan dat ook. U kunt dit met de uitvaartconsulent of uitvaartverzorger bespreken.

Live muziek bij uitvaart

Live muziek tijdens een uitvaartdienst wordt als zeer indrukwekkend ervaren; emoties lijken nog sterker binnen te komen. In sommige culturen is het heel vanzelfsprekend om muzikanten bij de uitvaart te betrekken. Denk daarbij aan trompettisten die de stoet genodigden voorgaan bij de wandeling van kerk naar begraafplaats.

Doedelzakspeler bij uitvaart

Enkele suggesties voor live muziek:

  • Een gezongen lied
  • Aanwezigheid van een muzikant
  • Aanwezigheid van een (kerk)koor of band

Hulp bij muziekkeuze

Indien u het lastig vindt om de muziek voor de plechtigheid uit te kiezen, dan kunt u ook de muziekbibliotheek van Nederland of onze suggesties raadplegen.

Onze overige vestigingen