Afscheid en rouw
Afscheid en rouw
03 augustus 2020

Afscheid en rouw in tijden van corona

Afscheid en rouw in tijden van het coronavirus kan extra uitdagingen geven voor nabestaanden. In september worden er bijeenkomsten gehouden voor de rouw ondersteuningsgroep en krijgt men de gelegenheid ervaringen te delen met lotgenoten. Daarnaast komen thema’s aan bod zoals het (re)organiseren van je leven en het omgaan met je omgeving (en zij met jou). De gesprekken worden ondersteund met oefeningen.

Data
Deze serie bestaat uit zes dinsdagochtenden van 10.00 (inloop vanaf 9.30 uur) tot 12.00 uur en een afsluitende bijeenkomst. Inschrijving is voor alle 7 bijeenkomsten. De data voor 2020 zijn; 15 september, 29 september, 13 oktober, 27 oktober, 10 november, 24 november en de afsluitende bijeenkomst is op 15 december.

Intake
Organisator José Kortekaas doet vooraf een intakegesprek met de deelnemers. De intakegesprekken worden op 25 augustus en 1 september gehouden. Ben je die data verhinderd? Geef dat dan aan bij je aanmelding zodat er naar een andere mogelijkheid gezocht kan worden.

‘Leven’ is voor ieder mens zo vanzelfsprekend dat het praten over de dood vaak wordt vermeden. Het kan helpen dit verdriet te delen met mensen die bereid zijn te luisteren en uit eigen ervaring weten wat het betekent met een dergelijk groot verlies te leren leven.

Voor wie?
Deze ondersteuningsgroep is voor nabestaanden die de afgelopen periode een dierbare hebben verloren en rouw ervaren. Dit kan zijn aan het COVID-19 virus, maar ook nabestaanden die hun dierbare vanwege andere oorzaken hebben verloren zijn van harte welkom. Ook zijn nabestaanden die al langer geleden een dierbare hebben verloren en tijdens de coronacrisis de rouw weer intensiever ervaren, welkom om deel te nemen.

Begeleiding
José Kortekaas en Vera Hols.

Deelnamegeld
Deelnamegeld is € 30,- en kan tijdens de eerste bijeenkomst betaald worden.

Locatie
Er worden 3 bijeenkomsten in Hillegom en 3 bijeenkomsten in Lisse gehouden. De locatie voor de afsluitende bijeenkomst wordt samen bepaald.

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk tot 13 augustus a.s. door contact op te nemen met WelzijnsKompas. Plaatsing zal plaatsvinden in volgorde van aanmelding.
Mail:              info@welzijnskompas.nl
Telefoon:     0252- 75 71 00

Bron: Welzijnskompas.nl

Terug naar overzicht

Onze overige vestigingen