Zorg & Ondersteuning in de Bollenstreek
Zorg & Ondersteuning in de Bollenstreek
05 oktober 2021

Praten over je uitvaart

LISSE – In Nederland is het afgelopen jaar het aantal mensen met een uitvaartverzekering gestegen. Teamleider Mariëtte Sanders van Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg kijkt hier niet van op. “Het is niet meer zo’n taboe om het over de dood te hebben. Mensen weten steeds beter wat ze willen na hun overlijden. Daarbij komt dat zij hun uitvaart en de financiering ervan goed geregeld willen hebben.”

Bron: Zorg & Ondersteuning in de Bollenstreek

MEER MOGELIJKHEDEN

Dit jaar bestaat Dunweg Uitvaartzorg 110 jaar. Door bekend te zijn in de regio weten adviseurs goed wat er speelt. Hun werkzaamheden zijn volgens Sanders in de loop der jaren wel veranderd. “Naast het faciliteren van een begrafenis of crematie, is het adviseren een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Consumenten zijn beter op de hoogte van de mogelijkheden. Daarop moet je inspelen.” Als voorbeeld geeft Sanders de coronamaatregelen waardoor de mogelijkheden beperkt waren. “Bij een uitvaart mochten niet meer dan dertig personen aanwezig zijn. Met een beetje creativiteit konden toch meer mensen afscheid nemen, bijvoorbeeld door middel van een livestream of een drive-through.”

Team Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg uit Lisse

DEPOSITOFONDS

Vanzelfsprekend komen er bij een uitvaart of begrafenis ook kosten kijken. Tegenwoordig kost een uitvaart minstens € 5.000,-. Om dat te kunnen bekostigen, kunnen mensen hun eigen geld gebruiken, maar ook een uitvaartverzekering afsluiten of sparen via een depositofonds. “Een depositofonds is als een spaarrekening, maar het geld is alleen bestemd voor de uitvaart en komt pas vrij na je overlijden. Een groot voordeel is de positieve rente en de rust die het jou en je naasten geeft”, legt Sanders uit. Ze raadt lezers aan op tijd na te denken over hun uitvaart en de financiering daarvan. “Het neemt stress weg bij je nabestaanden die al veel moeten regelen in een turbulente tijd. Heb het er eens over met je partner, ouders of kinderen. Ons wensenboekje kan daarbij als leidraad dienen. Zo kunnen er heel bijzondere gesprekken ontstaan.”

110 euro cadeau

INLEG CADEAU

Dunweg Uitvaartzorg bestaat 110 jaar. Wanneer u nu een depositofonds bij de uitvaartmaatschappij afsluit, ontvangt u een eenmalige storting cadeau van €110. Kijk voor meer informatie op Vanderputtenendunweg.nl of neem contact op via telefoonnummer 0252 – 413 213. Het wensenboekje vraagt u aan via: Nu voor later.

Terug naar overzicht

Onze overige vestigingen