17 september 2021

Uitvaarten terug naar normaal

Vanaf 25 september 2021 maakt de samenleving weer een stapje in de goede richting: we verlaten de 1,5 meter samenleving. Dit betekent dat we vanaf die datum de maximale capaciteit van een uitvaartlocatie kunnen benutten.

De overheid stelt ons ook vrij van het gebruik van het coronatoegangsbewijs, de verplichte registratie, gezondheidscheck en vaste zitplaatsen. De beperking van de maximale groepsgrootte was al in een eerder stadium door de overheid losgelaten. Vanaf 25 september kunnen we weer terug naar normaal.

Uitvaart in horecalocatie

Is de condoleance in een horecalocatie en is die voor de gelegenheid ook uitvaartlocatie? Dan gelden de regels voor de horeca. Iedereen vanaf 13 jaar heeft dan een coronatoegangsbewijs nodig.

Basisregels blijven

Let wel, het virus is nog niet weg dus er wordt geadviseerd zo veel mogelijk afstand te houden. Het is verstandig om elkaar de ruimte te geven en te gunnen; de 1,5 meter is en blijft een veilige afstand.

Ook de andere basisregels van handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD, goede luchtventilatie in de binnenruimtes dragen bij aan het voorkomen van besmetting.

 

Terug naar overzicht

Onze overige vestigingen