• Overige vestigingen
  • Dunweg Uitvaartzorg logo
  • Könst & Dunweg logo
  • Spierings & Dunweg logo

Inspiratiedag VderPutten & Dunweg 2017

Zondag 2 juli luidde Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg haar pas overeengekomen samenwerking met Crematorium Duin- en Bollenstreek in met een Inspiratiedag. Deze dag, waarop bezoekers meegenomen werden in de veelzijdige wereld van ‘het laatste afscheid’, werd gehouden bij het crematorium.

De inspiratie begon die zondagochtend al op de stoep van het crematorium, waar uitvaartvervoer op veel geïnteresseerden kon rekenen. Facilitair medewerker Toon Martin en Chauffeur Jan Guldemeester vertelden passievol over de vele mogelijkheden, van bakfiets tot omgebouwde Fiat 500 tot zelfs een 100% elektrische rouwauto.

Inspiratiedag Van der Putten & Dunweg bij Crematorium Duin- en Bollenstreek

Voor en na
Binnen werden bezoekers o.a. bewust gemaakt van de mogelijkheid om zélf hun eigen uitvaart te regisseren. Het is namelijk nu al mogelijk – nu men nog leeft – om uitvaartwensen kenbaar te maken en vast te leggen. Ook werd duidelijk dat het na iemands overlijden toch nog mogelijk is om versleutelde digitale bestanden te achterhalen.

Sander van der Meer van Digitale Nazorg:
“Digitale Nazorg heeft tijdens de Inspiratiedag veel geïnteresseerde bezoekers kunnen informeren over de digitale nalatenschappen waar tegenwoordig alle nabestaanden mee te maken krijgen. Juist op het moment dat een dierbare er niet meer is, realiseert men zich pas wat zij zelf of de overledene op digitaal gebied nalaten. Voor Digitale Nazorg was het fijn om deze bewustwording en onze ondersteuning daarin te kunnen aangeven.”

Catering
Crematorium Duin- en Bollenstreek had ook alles uit de kast gehaald om een andere kant van ‘uitvaartcatering’ te laten zien. Het toonde maar weer eens aan dat je vandaag de dag alle kanten op kunt met het vormgeven van een uitvaart.

Inspiratiedag Van der Putten & Dunweg bij Crematorium Duin- en Bollenstreek

Uitvaart
In de grote aula van het crematorium werd een uitvaartplechtigheid gedemonstreerd. Onder muzikale begeleiding van Casey Brooks (zanger/gitarist) droegen de dragers de kist – met daarop een prachtig rouwstuk – naar buiten. Ook konden de mensen een kijkje nemen in de crematieruimte waar cremateur Hans de Kiewit op bevlogen wijze uitlegde hoe het cremeren in z’n werk gaat.

Marcia de Groot van Notariskantoor Timmers:
“Persoonlijk vond ik de dag zeer inspirerend en je zag dat veel mensen echt gerustgesteld werden door de mogelijkheden die ze te zien en te horen kregen.”

Inspiratiedag Van der Putten & Dunweg bij Crematorium Duin- en Bollenstreek

Met dank
Wij zijn bezoekers, deelnemers en medewerkers ontzettend dankbaar voor hun aanwezigheid en invulling van deze eerste Inspiratiedag van Van der Putten & Dunweg in Crematorium Duin- en Bollenstreek.

Deelnemende partijenBoekwinkel ‘Het Kruispunt’, Boot Natuursteen, Casey Brooks (zanger/gitarist), Crematorium Duin- en Bollenstreek, De Helpende Hand (dragers), Digitale Nazorg, Dunweg Depositofonds, Humanitas Steun Bij Rouw, Irma Lohman (zangeres), Notariskantoor Timmers, Partiar (executeur van nalatenschappen), Van der Lans & Busscher Staatsievervoer, Wurpel Bloembinders

Onze overige vestigingen